AJÁNLÓ
 
18:02
2015. 03. 11.
Örömteli hír tegnapról, hogy megérkezett a keret legsósabb tagja: Daniel Peretz. Osztozva az...
A bejegyzés folyatódik
 
18:02
2015. 03. 11.
Sehogyse emészthető ez az aranylabda dolog számomra az utóbbi két évben. Megpróbáltam kihúzni...
A bejegyzés folyatódik
 
18:02
2015. 03. 11.
Így az interneten csatangolva megtaláltam a tökéletes képet ahhoz a pillanathoz, amikor majd Marco...
A bejegyzés folyatódik
 
18:02
2015. 03. 11.
Pavard-Nianzou-Upa-Lucas valószínűleg klub- és lehet, hogy ligatörténelem, bár nem tudom,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Je suis Bányász

Hiába tűnt első blikkre lefutottnak majd' az összes negyeddöntő, a Real-Schalke még az első meccs után is, viszonylag kiegyensúlyozott párharcokat hoz ez a kör, a komoly formaingadozások miatt még a sebezhetőnek tűnő csapatunk is nagyobb eséllyel indul a végső győzelem felé, mint azt a játékunk milyensége vagy leendő ellenfeleink stílusa prognosztizálná. 

Látva Pep idegenbeli statisztikáit, meg emlékezve arra, hogy pár éve még Stuttgartban, már a posztszabicsimi-korszakban, is leikszelt egy első meccsen, a tavalyi manchesteri horrorról nem is beszélve, nem meglepő, hogy rámentünk a biztos ikszre idegenben, ami ugyan egyrészről elvesztegetett kilencven perc volt az életünkből, másrészről ugyanúgy hozzátartozik Pephez, mint az öncélú labdabaszás, így jogos a kérdés, hogy mégis mi a herét vártunk?

Sok olyan visszataszító dolog mellett, mint a bébifókák kiscica tetemekkel való folytogatása, amit nyilván hobbiként űz, azért sem kedvelem a tüzes katalánt, mert rohadt nehéz beharangot rittyenteni a meccsei előtt, mert mikor az ember azt várná, hogy végre Höjbjerg Bastian vezényelheti a középpályát, akkor a meccskeretbe visszatérő Lahm hirtelen hatosban találja magát.

Persze erre is megvan a bevált recept és minden héten posztban elmondjuk, hogy Rafinha egy köcsög -nem úgy mint Ronaldo, de róla majd később-, meg _bezzegajupp, de ebből csak az első fele igaz, mert a műbrazil tényleg teljesen védhetetlen, Buszkecc ide vagy oda, de Jupp is kapott tőlünk, annak ellenére, hogy nála legalább éreztük a jóra való törekvést, ami kényes izlésünknek is megfelel.

Biztos pont a kezdőkben legalább Neuer (meg Rafinha, az a köcsög) akiről az Aranylabda-szavazás óta nem igen beszélünk, nem is történt vele különösebb dolog, tegnap is csak vértestvérei miatt gondolkoztam el azon, hogy, mint német- és világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes sansztalan volt egy olyan ember ellen, aki tegnap kettőt vert, meg előtte 8353425-öt a bajnokságban, de fun fact: Ronaldo 8353425 góljára egyetlen egy bajnoki cím jutott, míg Neuer nulla, azaz nulla góljára a fentebb említett címek, valamelyikből nem is egy. Tegnap egy kicsit azért ő is a bányászokkal halhatott a madridi vályatokban. Meg kicsit mi is.

A donyecki bányászok hősi halála már kevésbé lenne érzelemdús a számunkra, de hiába tűnik racionális gondolatnak az idegenbenjóaziksz, aztán majd otthonjólmegbasszukőket, Pep néhányszor már megrángatta Fortuna szoknyáját ezzel a hazárdírozással, mást ne mondjunk tavaly kokira verték a csapatot az elődöntőben, igaz, ott legalább az első meccsen is sikerült kikapni.

Majd elfelejtettem, Götze fogja eldönteni, két órával a meccs még nem tudom, hogy a padról vagy kezdőként. Nem!

Címkék: neuer

Még mielőtt osztanád a frankót meg az élest, figyelmedbe ajánljuk blogunk multimédiás tartalmait is.


comments powered by Disqus