AJÁNLÓ
 
14:51
2016. 09. 24.
Így az interneten csatangolva megtaláltam a tökéletes képet ahhoz a pillanathoz, amikor majd Marco...
A bejegyzés folyatódik
 
14:51
2016. 09. 24.
 
14:51
2016. 09. 24.
/vendégszerzőnk: sunnyalbion/ Miközben Katalónia romokban, a csatamezőt a katalán armada...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Futballelit

Világbajnok futballista:

41 millió euró.

Egy nem világbajnok futballista árnyéka:

90 millió euró.

#Pogback:

105 millió euró.

Azon a lelátón tökmagozni, és embékettes meccset nézni, ahol húsz évvel ezelőtt fel és alá futottál az edzésen?

Megfizethetetlen... Teljesen érdektelen...

 

Nem fog ez már sokáig tartani.

Egy-két nagyon jelentős európai klub fénytelenül össze fog roppanni a csődeljárás során, és egy komplett szurkolói kórus fogja követelni a páneurópai elitligát, 32 csapattal, draftrendszerrel, fizetési sapkával, persze kiesés nélkül.

Mi fogjuk kérni, nem pedig ők az arcunkba tolni, mert hát így működik ez. Ez mindig így működik.

Több, mint 50 mérkőzés egy idényben túl sok egy sportolónak, túl sok egy embernek...

Ugye, hogy ugye?! Nem?! Nesze:

Na, ugye! Te is tudod, hogy igazat beszélek. Már helyeselsz is.

Mert így működik ez.

A francia kirakatklubokat például már "fel is tőkésítették", ha szabad így fogalmaznom, és hát hogy, hogy nem, de kvázi olyan pénzzel, ami majd vb-t is rendez, meg forgóeszközként tekint az ezerszám pusztuló vendégmunkásokra.
Bizonyára én vagyok túlzottan destruktív hozzáállású, tele negatív hullámokkal, és Michelle "Mr. UEFA" Platini valójában nem egy pénzéhes kurva, csak a megszokás és rosszindulat mondatja ezt velem, és Sepp "Mr. FIFA" Blatter sem tocsogott bele térdig a korrupció szagtalan mocsarába, csak én vagyok irigy.
Nem is vitték el bilincsben egyiket sem, ahogy Infantinot sem fogják. Utóbbinak ugye már a vezetékneve is gyermeki ártatlanságot sugároz, és akkor a szeplőtelen ábrázatáról még egy szót sem szóltam, és nem is fogok.

Mert a lényeg a lényeg: a maffia szövetség elviszi a futball csodáját mindenhova, még a kibaszott teveszaros sivatagba is, klimatizált stadionokba, vagy éppenséggel télen, mert ugye másképpen nem lehet

Életet visz az amúgy élhetetlen, kietlen vidékre. Quid pro quo, a cél pedig szentesíti az eszközt.

Mert így működik ez.

Az angoloknál amúgy még megy a geopolitikai helyezkedés, tart az aranyláz, mindenki a tutiba akarja bevásárolni magát, az UEFA meg kurvára nem válogat, jó nekik a kínai meg az india pénz is, ha a csapból is az folyik.

Értelemszerűen a PL adhatna akár 6-8 csapatot is, míg a többi topliga csak 3-4-et, ha Orbán pajtás eleget perkál, akkor tőlünk a Fradi mellett még a Vidi is beférhet, mert éljen a vadkapitalizmus, neked meg eladják majd hagyománytisztelet címszó alatt, sőt, még örülsz is az egésznek, meg persze bólogatsz is, mert hát tegyük a kezünket a szívünkre, és valljuk be magunknak, hogy Lettország tényleg senkit sem érdekel. A hírekben is akkor fogjuk legközelebb azt hallani, hogy Riga, Riga, hová lett Riga!, ha valaki ún. piros gombokat nyomogat majd, vagy esetleg annektálna egyet, hogy úri hóbortjait kiélje.

"Összeegyeztethetetlen azzal, amiről számomra a futball szól." - mondja Lahm, de ez sem fog érdekelni senkit sem.

Egy pár év után már azok a finnek sem fognak panaszkodni, akik az azeri és török foci hagyományait és történelmét kérték számon, hanem megveszik cuccot a sarki medical marijuana store-ban, behűtik a sörüket, és bekapcsolják este azt a kurva tv-t, mert szerda van, kibaszott kupaszerda!, a félidőben jön az új Carslberg reklám a félmeztelen Katy Perry-vel, aminek Sztár születik vasárnapi adásának a végén leadott 5 másodperces teaser trailere is észbontóan szexi volt, és valószínűleg szerepet kap majd a pofátlanul fiatalon is remek fizikai adottságokkal megáldott, méterkilencvenötös, mázsahúszas Heiko Vattananenson, akit a Wolverhamptonból az első kör első választásaként happolt el a tavalyi tökutolsó Crvena zvezda.

Elemzők szerint a "Lapföldi Rém"-nek is becézett csatár akár még a play-offba is beviheti a szebb időket is megélt belgrádi alakulatot, hiszen a meccsenként átjátszott 6 védő, 0.7-es gólátlag, 1.8 kiosztott kulcspassz, 0.8-as labdafedezési átlag, 17.1 pontos passzfogadás, és a nemzeti bajnokságokban rekordnak számító 14 eredményes passzsiettetés nemcsak a "statisztika szerelmeseinek" (értsd: pl. bukik és kaszinók), de még a Fantasy Football ligákban érdekelteknek is megdobogtatja a szívét.

Szükségük is lesz rá, hiszen a keleti főcsoport nyitómeccsén a brutális védelemmel felálló salzburgi bikákhoz utaznak majd a Red Bull Arenába.

Meglátjuk, hogy nemzeti ligák legnagyobb tehetsége mihez kezd majd, ha kezelésbe veszi őt az "Áthatolhatatlan Fal".

Persze én örülnék a legjobban, ha ez így, vagy úgy, de nem következne be, csak hát általában így múlik el a világ dicsősége...

Mert hát így működik ez...

Még mielőtt osztanád a frankót meg az élest, figyelmedbe ajánljuk blogunk multimédiás tartalmait is.


comments powered by Disqus